Založ si blog

Hypotéka na dieťa

Keď nie hypotéka,tak aspoň väčší úver by trebalo,ak si chcete založiť rodinu. A to ešte nehovorím o bývaní.

V dnešnej dobe je mať dieťa luxus,ktorý si málokto môže dovoliť (teda ak nerodíte deti ako na bežiacom páse kvôli rodinným prídavkom,ktoré sú aj tak nepochopiteľne nízke,ale pri počte 10 detí na chlieb z prídavkov určite budete mať.)

V mojom okolí sa momentálne nachádza 12 žien,ktoré čakajú dieťa ( asi v zime nekúrili ),takže téma dieťa ma neobchádza. Najprv to boli rozhovory o radosti,ktorú prežívajú…ale postupom času sa vracajú naspäť na zem a rozhovory o radostí sa menia na rozhovory o starostiach. O starostiach ako dieťa zabezpečia,ako ho budú šatiť,živiť,ako mu dajú dobré vzdelanie… keď teraz ledva zvládajú domácnosť,ktorá je o dvoch členoch. 

A samozrejme,že ich to trápi,lebo chcú svojmu dieťaťu dať len to najlepšie…kvalitné jedlo,kvalitné oblečenie,dobré školy,chcú mu šetriť na „začiatok do života“,na svadbu,na bývanie. 

Ale ako? 

Existuje nejaký úver na dieťa? Alebo hypotéka?

Alebo,keď je rodina základ štátu,pomôže im štát? 

Dá im financie na dobré školy a záujmové krúžky,aby z nich vyrástol vzdelaný človek?

 

N kvalitný život potrebujete kvalitný balík s názvom „plnohodnotný život“,ktorý nie je lacný a nemožno ho neplatiť…a nemôžete si vybrať,že buď mu dám jesť alebo ho oblečiem. 

Alebo nemať deti?

Predávať kokaín alebo obchodovať s „bielym mäsom“ ?

20.03.2014

Už dlho sa neviem rozhodnúť medzi tými dvoma možnosťami. Mám si hodiť mincou alebo mám ísť za nejakým odborníkom? Alebo predávať kokaín „bielemu mäsu“ a potom následne s ním obchodovať? Ťažké rozhodnutie… Viem,že je to riskantná oblasť podnikania a dosť nemorálna ale nadštandartne platená. Ale určite sa moje podnikanie nedotkne neplnoletých ( veď [...]

Nešťastie druhých – najlepšia zárobková činnosť !

19.03.2014

A je to tu ! „Anjel“ sa vracia! A mám pocit,že v poslednej dobe je na Slovensku nejak veľa „anjelov“. Buď sme zabudli čo pomenovanie anjel znázorňuje,alebo medzičasom sa význam slova zmenil,lebo anjelmi nazývame ľudí,ktorí si postavili kariéru na nešťastí druhých,zarábajú na tragédiach,ktoré niektoré rodiny postihli. Krásnou ukážkou je relácia [...]

Kniha? Veď všetko nájdeš na internete !

19.03.2014

Mám 25 rokov a neprejde deň,aby som nestrávila aspoň pár minút čítaním nejakej knihy,je úplne jedno akej. Knihu nosím v kabelke,knihy mám v posteli – moja posteľ vyzerá ako novodobý zber papiera (áno, v dnešnej dobe sa nevyhadzujú staré noviny ale knihy),v obchodnom centre nikdy nevynechám návštevu kníhkupectva,najkrajší darček je pre mňa kniha. Kniha je pre [...]

Susko

Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní, tvrdí Susko

25.04.2024 15:05

Šéf rezortu Boris Susko nerozumie, prečo by ministerstvo nemalo na kontrolu procesu nárok.

kočner, kuciak

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

25.04.2024 14:27

Kauzy sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.

Radek Sikorski

Chceme byť jednou z krajín, ktoré určujú smerovanie EÚ, znie z Poľska. Sikorski poslal ostré slová Moskve

25.04.2024 14:27

Poľské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Sikorského vízia je úzko prepojená s víziou francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.

remišová

Remišová: Konanie premiéra vykazuje známky zastrašovania súdnej moci

25.04.2024 13:50, aktualizované: 15:34

Remišová to uviedla v reakcii na utorkovú kontrolu rezortu spravodlivosti na najvyššom súde.

shupeyova

Málokto je schopný nevzrušene a nahlas prejaviť názor, ktorý je v protiklade s predsudkami ostatných: väčšina ľudí sa k takémuto názoru ani nedopracuje.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 5
Celková čítanosť: 11756x
Priemerná čítanosť článkov: 2351x

Autor blogu

Kategórie

Archív